Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rafaello na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W moim przepisie zastąpiłam krakersy biszkoptami. Deser stał się przez to delikatniejszy. Kolejna zmiana to oparcie kremu na bazie śmietany, a nie budyniu. Czas przygotowania ciasta bardzo się skrócił.

Rafaello na biszkoptach

Składniki:

Rafaello na biszkoptach

na rafello

  • 500 ml śmietany 30%
  • 200 g serka mascarpone
  • 250 g biszkoptów podłużnych
  • 150 g cukru pudru
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 15 g śmietanfixu

Sposób przygotowania:

Rafaello na biszkoptach
Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Formę kwadratową wykładam folią spożywczą. Układam biszkopty.

Na biszkoptach układam połowę kremu. Na kremie układam biszkopty. Na biszkoptach układam pozostały krem. Dekoruję wiórkami kokosowymi.

Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.