Sposób przygotowania:
Mini torcik Rafaello
1. Białka ubijamy na sztywną pianę.
2. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3. Dodajemy żółtka i ubijamy.
4. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
5. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia.
7. Z biszkoptu wycinamy za pomocą obręczy o średnicy 9 cm biszkopciki.
8. Następnie przygotowujemy krem. Jajka wbijamy do miski i wsypujemy oba cukry. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Miska nie może dotykać wody. Mikserem ubijamy na puszystość.
9. Gdy masa będzie gęsta zdejmujemy ją z pary i miksujemy do wystudzenia.
10. Z kolei w osobnej misce margarynę ucieramy na puszystość.
2. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3. Dodajemy żółtka i ubijamy.
4. Wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
5. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia.
7. Z biszkoptu wycinamy za pomocą obręczy o średnicy 9 cm biszkopciki.
8. Następnie przygotowujemy krem. Jajka wbijamy do miski i wsypujemy oba cukry. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Miska nie może dotykać wody. Mikserem ubijamy na puszystość.
9. Gdy masa będzie gęsta zdejmujemy ją z pary i miksujemy do wystudzenia.
10. Z kolei w osobnej misce margarynę ucieramy na puszystość.