Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Rafaello na herbatnikach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

W moim domu często króluje to ciasto.

Rafaello na herbatnikach

Składniki:

Rafaello na herbatnikach

 

  • mleko 2 i 1/2 szkl
  • żółtka 3 szt
  • mąka 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • cukier waniliowy 1 szt
  • cukier 1 szkl
  • masło 300 g
  • wiórki kokosowe 250 g
  • herbatniki 4 paczki
  • spirytus do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rafaello na herbatnikach
W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki. 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.