bii2121

bii2121

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Rafaelo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, lekkie, proste i na każdą okazję.

Rafaelo

Składniki:

Rafaelo

 

  • Krem
  • 1 litr kremówki
  • 2 białe czekolady
  • 1 paczka płatków migdałowych
  • 1 paczka wiórek kokosowych
  • 2 czubate łyżeczki żelatyny
  • Tortowe
  • 30 dkg cukru
  • 6 jaj
  • 1 cukier waniliowy
  • 30 dkg mąki pół na pół z kartoflaną
  • 1 mały proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Rafaelo
Do garnka wlać półtorej szklanki śmietany, do tego wrzucić czekolady i podgrzewać, Resztę śmietany ubić, dołożyć żelatyny. Do tego wlewać śmietanę z czekoladą. Do tego wsypać wiórki kokosowe. Zrobić biszkopt lub ciasto tortowe. Przekroić na pół i przełożyć kremem, przykryć drugą połowa biszkoptu, na to kolejna warstwę kremu. Posypać wiórkami i migdałami.

Przygotowanie ciasta tortowego
Trzepać jajka z cukrem, pod koniec dodać proszek wymieszany z mąką. Piec około 20 min w temp. 180 stopni C

Tagi:

czekolada