Anetka123

Anetka123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Deser rajski raj-słodko-kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser jest w sam raz na zimowe dni. Deser można podać jak przyjdą koleżanki i koledzy. Zamiast musu truskawkowego można dodać mus malinowy.

Deser rajski raj-słodko-kwaśny

Składniki:

Deser rajski raj-słodko-kwaśny

 

  • 350 g truskawek mrożonych
  • 1 serek mascarpone
  • 500 ml śmietanki
  • cukier puder
  • paczka herbatników
  • 5 łyżek nutelli

Sposób przygotowania:

Deser rajski raj-słodko-kwaśny

ETAP 1:

Przygotujemy kieliszki do wina. Pokruszmy herbatniki do małej miski.

Śmietankę dzielimy na dwie miski, ubijamy na sztywno, ale nie za długo bo zrobi się masło.

Do jednej miski z śmietaną dodajemy serek mascarpone, trochę cukru pudru i mieszamy do uzyskania masy.

Do drugiej miski z śmietaną dodajemy nutellę i mieszamy do uzyskania masy.

Truskawki blendujemy z cukrem do uzyskania musu.

Na spód kieliszka dajemy herbatniki. Na herbatniki dodajemy mus truskawkowy.

Mus truskawkowy dodajemy na masę nutellową. Na masę nutelli dajemy masę z serkiem mascarpone na to herbatniki.

Na herbatniki dajemy mus truskawkowy. Ostawiamy do lodówki na całą noc.