Sposób przygotowania:
Risotto z owocami morza i grzybami leśnymi
Na dużej patelni rozpuścić około 80gram masła, posolić, dolać oliwę,zeszklić pokrojoną drobno szalotkę. Dodać ryż, wymieszać. Kiedy ryż również lekko się zeszkli podlać winem, poczekać aż odparuje. Wrzucić owoce morza i opakowanie zupy grzybowej, podlać szklanką gorącego bulionu, pomieszać. Mieszając czekać aż odparuje. Mieszać i podlewać, aż ryż i składniki nie będą miękkie. Pod sam koniec duszenia dodać puszkę pomidorów, poczekać, aż sos odparuje. Cały czas mieszać. Wyłączyć gaz w risotto powtykać plasterki świeżego masła, przykryć pokrywką, poczekać dwie minuty, aż masło się rozpuści. Podawać z cząstkami cytryny i białym winem, którego użyliśmy do gotowania. Smacznego.