iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Risotto z pieczarkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Risotto z pieczarkami i cukinią -pyszne

Risotto z pieczarkami i cukinią

Składniki:

Risotto z pieczarkami i cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami i cukinią
Na patelni podgrzewamy oliwę i dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy dajemy drobno posiekane pieczarki. Podsmażamy chwilę. Dodajemy ryż , smażymy. Podlewamy winem- zagotowujemy. Następnie kiedy wino będzie zredukowane podlewamy bulionem ok 1/2 szklanki. Mieszamy dusimy. Jeszcze raz podlewamy - mieszamy. Dodajemy startą na tarce cukinie. Mieszamy. Dusimy aż ryż będzie miękki. Na koniec doprawiamy solą ,pieprzem do smaku i dodajemy starty parmezan. Mieszamy podajemy.