Sposób przygotowania:
Rodzynkowa babka
Margarynę z cukrem ucieramy starannie. Nie przerywając ucierania dodajemy 4 jajka. dalej wszystko dokładnie ucieramy. Gdy masa będzie jednolita nie przerywając mieszania dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko starannie mieszamy około 8 minut. Po tym czasie dodajemy po 3 łyżeczki rumu i sherry oraz po pół łyżeczki cynamonu i gałki muszkatołowej i szczyptę soli. Wszystko razem starannie mieszamy i dodajemy opłukane i starannie osuszone rodzynki i dalej mieszamy. Gdy ciasto będzie wyrobione odstawiamy je na około 15 minut by dojrzało. Tak przygotowane ciasto wkładamy do blach wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i wstawiamy do zimnego piekarnika na około 90 minut i pieczemy w temperaturze 175 stopni. Gdy ciasto będzie gotowe i ostygnie całość posypać cukrem pudrem.