Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z konfiturą śliwkową
Do miski wsypałam mąkę zrobiłam zagłębienie. Podgrzałam szklankę mleka rozrobiłam w niej drożdże i dodałam cukier mieszałam do rozpuszczenia . Wlałam do zagłębienia w mącę lekko rozmieszałam z mąką dodałam szczyptę soli . Roztrzepałam jajka i dodałam do środka w sam rozczyn z mąki i drożdży. Rozpuściłam margarynę i letnią dodałam do rozczynu. Wyrobiłam ciasto i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . Ciasto podzieliłam na 2 części i wałkowałam placek pokroiłam go nożem do pizzy na trójkąty z tego ciasta wychodzi 48 rogalików mi wyszło mniej bo robiłam duże :) Połozy łam po małej łyżce konfitury i zwijałam zaczynając od najszerszej części kładłam na blachę na papier do pieczenia i smarowałam mlekiem do pieca na 25 minut w 170 stopniach Po upieczeniu i ostudzeniu z mleka oraz cukru pudru zrobiłam lukier i polewałam rogaliki robiłam tez z mleka cukru pudru i kakao lukier i tez polałam druga partie smacznego .