Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą - szybka w przygotowaniu przekąska z jedynie dwóch składników.

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • marmolada
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć porcję twardej marmolady. Ciasto zawinąć w rogaliki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem. Posypać cukrem.

Włożyć do piekarnika, piec, aż do zrumienienia.
Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady
Ciasto francuskiego rozwinąć, pokroić na trójkąty
Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady
Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję twardej marmolady
Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady
Rogaliki ułożyć na blaszce, posmarować jajkiem
Rogaliki z ciasta francuskiego z marmolady
Posmarowane jajkiem rogaliki posypać cukrem