Sposób przygotowania:
Ciasteczka biszkoptowe z nutellą
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżeczce cukier, ubijać, aż do rozpuszczenia cukru. Dalej ubijając dodawać żółtka. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Ostudzony biszkopt pokruszyć do miski.
Masa:
Do pokruszonego biszkoptu dodać nutellę i serek mascarpone. Całość wyrobić delikatnie ręką. uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić na 10 minut do zamrażarki.
Z ciasta formować kulki o średnicy 2-3 cm. Odstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować dekoracje.
Polewy:
1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
2. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
3. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać odrobinę różowego barwnika.
Przygotowanie ciasteczka obtaczać w polewać, posypać orzechami. zmielonymi migdałami, kokosem i posypkami wedle własnego upodobania, Odstawić do lodówki.
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżeczce cukier, ubijać, aż do rozpuszczenia cukru. Dalej ubijając dodawać żółtka. Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Ostudzony biszkopt pokruszyć do miski.
Masa:
Do pokruszonego biszkoptu dodać nutellę i serek mascarpone. Całość wyrobić delikatnie ręką. uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić na 10 minut do zamrażarki.
Z ciasta formować kulki o średnicy 2-3 cm. Odstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować dekoracje.
Polewy:
1. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
2. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
3. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać odrobinę różowego barwnika.
Przygotowanie ciasteczka obtaczać w polewać, posypać orzechami. zmielonymi migdałami, kokosem i posypkami wedle własnego upodobania, Odstawić do lodówki.