Sposób przygotowania:
Rogaliki truskawkowo-rabarbarowe
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na sześć kwadratów. Każdy kwadrat przekrawamy wzdłuż na pół tworząc trójkąt.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki , przekrawamy na pół. Rabarbar również myjemy i kroimy na kawałki .
Takie żeby zmieściły się na cieście. Nie obieramy rabarbaru ze skórki. Truskawki i rabarbar układamy na trójkątach z ciasta francuskiego i zwijamy zaczynając od części szerszej do części węższej.
Formujemy rogaliki. Każdy z rogalików smarujemy roztrzepanym żółtkiem . Posypujemy wierzch cukrem kryształem.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki , przekrawamy na pół. Rabarbar również myjemy i kroimy na kawałki .
Takie żeby zmieściły się na cieście. Nie obieramy rabarbaru ze skórki. Truskawki i rabarbar układamy na trójkątach z ciasta francuskiego i zwijamy zaczynając od części szerszej do części węższej.
Formujemy rogaliki. Każdy z rogalików smarujemy roztrzepanym żółtkiem . Posypujemy wierzch cukrem kryształem.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.