Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne rogaliki z ciasta francuskiego. Do przygotowania w kilka minut. Warto je przygotować, bo są bardzo smaczne.

Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 3 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1/2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).
Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam.
Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty
Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki.
Francuskie rogaliki z białą czekoladą i kokosem
Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).