Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Rogaliki z czekolada i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste, a do tego smaczne rogaliki francuskie z czekolada i bananem. Idealne dla małych i dużych niejadków.

Rogaliki z czekolada i bananem

Składniki:

Rogaliki z czekolada i bananem

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • krem czekoladowy
  • banan 2 sztuki
  • białko do smarowania

Sposób przygotowania:

Rogaliki z czekolada i bananem
Gotowe ciasto francuskie (można również z domowego ciasta) kroimy na trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy kremem czekoladowym (np. nutella).

Obranego banana kroimy na pół, a połówki na 4. Kawałek banana układamy na trójkącie ciasta i zawijamy. Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem jajka.

Pieczemy około 12-15 minut w 180stopniach.