Sposób przygotowania:
Krucho- drożdżowe rogaliki z makiem
Masa makowa: Mak zaparz we wrzątku i zmiel 2x. Do maku dodaj jajko, cukry, rozpuszczoną margarynę, bakalie oraz aromat. Dokładnie wymieszaj masę. Ciasto: Drożdże rozpuść w śmietanie. Mąkę przesiej na stolnicę i połącz z masłem. Dodaj żółtka, jajko, cukier puder, proszek do pieczenia oraz drożdże wymieszane ze śmietaną. Zagnieć ciasto.Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nałóż porcję masy makowej. Zwijaj rogaliki. Rogaliki ułóż na blaszce i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni. Czekoladę rozpuść nad kąpielą wodną i polej nią rogaliki. Całość posyp kolorowymi perełkami.
skuter5
lukrowanepierniczki
mocsłodkości
Czekoladka 2
biedroneczki