Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1106]

Rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rogaliki z marmoladą są idealne i na śniadanie i na podwieczorek. Świetnie smakują z herbatą. Są przepyszne.

Rogaliki z marmoladą

Składniki:

Rogaliki z marmoladą

 

  • 4 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki śmietany
  • 3 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru
  • marmolada twarda

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą
Margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, żółtka i cukier połączyć i zagnieść ciasto.

Rozwałkować na kółko. Nożem podzielić na 8 trójkątów.

Na środek każdego nałożyć trochę marmolady i zwinąć rogaliki.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na rumiano. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.