milczek89

milczek89

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Rogaliki z marmoladą różaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Troszeczkę pracochłonne i wymaga cierpliwości ale efekt wyśmienity. Rogaliki są kruchutkie i przepyszne.

Rogaliki z marmoladą różaną

Składniki:

Rogaliki z marmoladą różaną

 

  • 250 g mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 125 g miękkiej margaryny
  • 1 jajo
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Twarda marmolada różana

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą różaną
Wszystkie składniki zagnieść ze sobą ( gdyby ciasto było za miękkie dodać mąki). Uformować kulę, oderwać kawałek ciasta i uformować kulkę o średnicy ok. 8cm. Rozwałkować i rozkroić na 8 trójkątów. Nałożyć marmoladę i zawijać rogaliki. Gotowe rogaliki ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce. Piec przez około 30 minut w 180C do zarumienienia się rogalików. Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem albo polać czekoladową polewą.