Sposób przygotowania:
Rolada
Zółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodac ocet,białka ubić ,dodać do żółtek lekko wymieszać,przesiać mąkę dodać wanilię wymieszać wszystko razem
wyłożyć na blachę na grubość 1/2 cm,wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min.wyjąć gdy się lekko zrumieni.zsunąć z blachy na stolnicę,zdjąć papier,posmarować marmoladą lub masą,jeszcze ciepłe zwinąć w rulon,zawinąc w serwetę.Gdy ostygnie opruszyć cukrem z wanilią, krajać w skośne plastry
wyłożyć na blachę na grubość 1/2 cm,wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min.wyjąć gdy się lekko zrumieni.zsunąć z blachy na stolnicę,zdjąć papier,posmarować marmoladą lub masą,jeszcze ciepłe zwinąć w rulon,zawinąc w serwetę.Gdy ostygnie opruszyć cukrem z wanilią, krajać w skośne plastry