Sposób przygotowania:
Rolada bananowa
Biszkopt;białka ubić z cukrem i ciągle ubijając dodać pozostałe składniki.Blaszkę(30x40cm) wyłożyć posmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia,wylać ciasto i piec 20 min,w 170"C.Ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę i razem z nią je zrolować. Krem;zagotować 170ml.mleka,wlać krupczatkę rozprowadzoną w 1/3szkl.zimnego mleka i mieszając zagotować,odstawić do ostygnięcia.Pozostałe mleko zagotować,sparzyć nim orzechy.Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,ucierając dodawać zimny budyń i orzechy. Wystudzone ciasto delikatnie odwinąć ze ściereczki i posmarować przygotowaną masą.Na dłuższym brzegu ciasta ułożyć obrane banany i zwinąć roladę.Roladę można polać polewą czekoladową i posypać kawałkami orzechów.
Gość