Sposób przygotowania:
Rolada bananowaRozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor.Gorący biszkopt zdjąć z blachy i zawinąć w ściereczkę w roladę (z zimnego biszkoptu nie zwiniemy rolady!)
Banany obrać, odciąć końcówki , 2 pozostawić w całości. Pozostałe 3 banany zmiksować z sokiem z cytryny. Masło utrzeć z cukrem na jednolitą, puszystą masę i wrobić masę bananową. Biszkopt rozwinąć ze ściereczki(zdjąć papier), nałożyć na całą powierzchnię krem (bliżej brzegu który będzie w samym środku kładziemy banany i więcej kremu) zwijamy roladę. Wierzch rolady smarujemy resztą kremu i posypujemy wiórkami czekoladowymi.
SMACZNEGO!
Uwaga!
Biszkopt przy zwijaniu musi leżeć tak jak był wyjęty z pieca (skórką do góry).
gosia19761
wedith1
lucyna19
kika171