Rolada biszkoptowa 5

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

.............................................

Rolada biszkoptowa 5

Składniki:

Rolada biszkoptowa 5

 

  • 5 żółtek
  • 15dkg cukru pudru
  • 7 białek
  • 10 dkg mąki
  • 20 dkg marmolady
  • 1 łyżka octu
  • pergamin

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa 5
Na blaszce rozkładamy pergamin i smarujemy go masłem. Żółtka ucieramy z cukrem dodając łyżkę octu.Białka ubijamy na sztywną pianę i gotową dajemy do żółtek. Mieszamy dodając mąkę. Ciasto wykładamy i pieczemy 15min a gdy się lekko zarumieni wyjąć. Zsuwamy ciasto z blachy na stolnicę,wyjmujemy pergamin i ciepły biszkopt smarujemy marmoladą. Smaczego.