Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z porzeczkami
Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Do miski wybijamy jajka i dodajemy oba cukry, wodę i ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na blaszce i posypujemy porzeczkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy roladę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na blaszce i posypujemy porzeczkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę i zwijamy roladę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
![Rolada biszkoptowa z porzeczkami Rolada biszkoptowa z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-biszkoptowa-z-porzeczkami-540616.jpg)
![Rolada biszkoptowa z porzeczkami Rolada biszkoptowa z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-biszkoptowa-z-porzeczkami-540617.jpg)
![Rolada biszkoptowa z porzeczkami Rolada biszkoptowa z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-biszkoptowa-z-porzeczkami-540618.jpg)
![Rolada biszkoptowa z porzeczkami Rolada biszkoptowa z porzeczkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/rolada-biszkoptowa-z-porzeczkami-540619.jpg)
SylaUla
kuchenny świat