Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z jabłkami
Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i obieramy. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Odstawiamy.
Jajka wybijamy do miski i wsypujemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy jabłka i wyrównujemy. Posypujemy cynamonem i wlewamy przygotowane ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na wierzchu. Delikatnie zdejmujemy papier i zwijamy roladę, odstawiamy do ostudzenia.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Jajka wybijamy do miski i wsypujemy oba cukry, ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy jabłka i wyrównujemy. Posypujemy cynamonem i wlewamy przygotowane ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę, tak aby papier do pieczenia był na wierzchu. Delikatnie zdejmujemy papier i zwijamy roladę, odstawiamy do ostudzenia.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.