Sposób przygotowania:
Czekoladowa rolada biszkoptowa
Białka ubić na sztywno z cukrem i odrobiną soli. Powoli dodawać żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i tartą czekoladę. Zmiksować do połączenia składników.
Ciasto wylać na blachę z wyposażenia piekarnika i piec 15 minut w 170 stopniach.
Suchą ściereczkę posypać cukrem pudrem, wyłożyć na nią biszkopt papierem do góry, papier zdjąć i zwinąć jeszcze gorącą.
Krem:
Śmietankę ubić z mascarpone, dodać kajmak.
Roladę odwinąć, nałożyć krem i ponownie zawinąć. Polać białą czekoladą i posypać startą również białą czekoladą.
Podawać schłodzoną.
Ciasto wylać na blachę z wyposażenia piekarnika i piec 15 minut w 170 stopniach.
Suchą ściereczkę posypać cukrem pudrem, wyłożyć na nią biszkopt papierem do góry, papier zdjąć i zwinąć jeszcze gorącą.
Krem:
Śmietankę ubić z mascarpone, dodać kajmak.
Roladę odwinąć, nałożyć krem i ponownie zawinąć. Polać białą czekoladą i posypać startą również białą czekoladą.
Podawać schłodzoną.