Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z kremem
W misie miksera umieścić żółtka, dolać gorącą wodę i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Powoli dodawać obie mąki i proszek do pieczenia - miksować tylko do połączenia składników.
Wylać na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach 15 minut.
W mikserze ubić ze sobą serek mascarpone, jogurt, na koniec dodać śmietan-fixy.
Suchą ściereczkę posypać cukrem pudrem, roladę przełożyć na ściereczkę, zdjąć papier i zawinąć jeszcze ciepłą.
Po ostygnięciu rozwinąć, posmarować powidłami i wyłożyć krem. Zawinąć roladę, polać roztopioną czekoladą.
Wylać na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach 15 minut.
W mikserze ubić ze sobą serek mascarpone, jogurt, na koniec dodać śmietan-fixy.
Suchą ściereczkę posypać cukrem pudrem, roladę przełożyć na ściereczkę, zdjąć papier i zawinąć jeszcze ciepłą.
Po ostygnięciu rozwinąć, posmarować powidłami i wyłożyć krem. Zawinąć roladę, polać roztopioną czekoladą.