Sposób przygotowania:
Rolada francuska z kurczakiem
Ciasto francuskie jeżeli mamy zamrożone to go rozmrażamy, lekko rozwałkowujemy.
Mięso kroimy na małe kawałki i smażymy na małej ilości oleju. Marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i paprykę drobno kroimy. Warzywa dodajemy do mięsa i chwilkę dusimy. Na koniec dodajemy sybki „pomysł na” i mieszamy żeby przyprawa się pozpuściła. (Możemy lekko ostudzić). Tak przygotowane mięso rozkładamy na ciasto, następnie ostrożnie ciasto zwijamy. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200*C) i pieczemy ok. 15 min.
Mięso kroimy na małe kawałki i smażymy na małej ilości oleju. Marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę i paprykę drobno kroimy. Warzywa dodajemy do mięsa i chwilkę dusimy. Na koniec dodajemy sybki „pomysł na” i mieszamy żeby przyprawa się pozpuściła. (Możemy lekko ostudzić). Tak przygotowane mięso rozkładamy na ciasto, następnie ostrożnie ciasto zwijamy. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i wkładamy do nagrzanego piekarnika (200*C) i pieczemy ok. 15 min.