Sposób przygotowania:
Rolada jogurtowo toffi
Żółtka oddzielić od białek.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Białka ubić oddzielnie ze szczyptą soli.Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać.Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównać.Piec ok 10-15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu przełożyć biszkopt na ściereczkę i zwinąć w rulon. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuścić w wodzie i ostudzić.Jogurt zmiksować z cukrem pudrem,dodać żelatynę i wymieszać.Wafelek drobno pokroić i wsypać do masy jogurtowej.Wszystko ze sobą połączyć. Wstawić masę do lodówki aby zaczęła gęstnieć.Następnie roladę rozwinąć,Wyłożyć masę jogurtową i ponownie zwinąć w rulon.Polukrować i posypać drobno pokrojoną czekoladą.Wstawić do lodówki.
marietta