Sposób przygotowania:
Rolada śmietankowo bananowa
Białka ze szczyptą soli ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, wsypać skrobię, wymieszać, połączyć z pianą. Blachę wyłożyć papierem do piecznia, wlać ciasto. Piec 15 min w 180 st. Wyjąć, przestudzić, zdjąć papier. I Biszkopt przełożyć na wilgotną ściereczkę posypaną cukrem, zawinąć i odstawić na 15 min. Banany obrać, jednego pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, i Śmietanę chwilę miksować, dodać cukier i śmietan-fix, ubić na sztywno. 1 Biszkopt rozwinąć, posmarować bitą śmietaną. Na końcu krótszego boku położyć banana i zwinąć roladę. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godz. Udekorować roladę plasterkami banana i syropem klonowym.