Sposób przygotowania:
Rolada z bitą śmietaną i galaretkami 3
1.Miksujemy całe jaja z cukrem. 2.Dodajemy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia. 3.Delikatnie mieszały łyżką. 4. Blachę tą z pieca czarna smarujemy margaryna i kładziemy papier do pieczenia. 5. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia. 6.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach 7. Galaretki rozpuszczamy obydwie w 200 gramach wody każda na szklankę . 8. Wyjmujemy upieczony biszkopt i z papierem przekładamy na ściereczkę , zdejmujemy papier i zawijamy w ściereczkę biszkopt i tak leży do ostudzenia. 9. Śmietanę ubijamy z śmietan fix i wykładamy na ostudzony biszkopt. 10 Galaretki stężałe kroimy w kostkę i kładziemy na bitą śmietanę . 11.Zawijamy biszkopt i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
marietta
lalunia
Jest pyszna tyle powiem :) Zrób i się przekonaj .