Sposób przygotowania:
Rolada z brzoskwiniami
Białka ubić, dodając cukier, na sztywno. Następnie dodawać na przemian żółtka, mąkę delikatnie mieszając. Ciasto wylać na wyłożoną blachę papieru do pieczenia. Blacha duża, w którą jest wyposażony piekarnik - koniecznie! Piec w nagrzanym piekarniku do 150*C przez około 15 - 20 minut. Wyjąć, oderwać papier i zrolować roladę ze ściereczką. 2 szkl. śmietany kremówki ubić na sztywno z 2 łyżkami cukru i 1 łyżką cukru waniliowego, dodać sok z połowy cytryny i na końcu wlewać rozpuszczoną żelatynę. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Rozwinąć roladę, posmarować śmietaną, ale nie za grubo, poukładać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Zwinąć roladę. 1/3 śmietany udekorować roladę oraz brzoskwinie.