Sposób przygotowania:
Roladka z kurczaka z marchewką i pieczarkami
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienki płat. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na łyżce oliwy podsmażyć pokrojony w krążki por i w kostkę pieczarki. Dodać stratą na tarce o dużych oczkach marchewkę, dusić 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, ostudzić. Wyłożyć na przygotowane mięso, zwinąć w roladę, zawinąć nitką kuchenną. Oprószyć kolorowym pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30-40 minut.
zbysiowa