dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczony schabik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marynowany, pieczony schab. Idealny jako dodatek do pieczywa lub na ciepło jako dodatek do obiadu :)

Pieczony schabik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony schabik

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schabik
Mięso płuczemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą przyprawą. Nacieramy mięso. Czosnek obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.

Szpikujemy mięso czosnkiem lub go nim okładamy. Dodajmy liście laurowe.

Miskę w którym jest mięso owijamy folią i wkładamy do lodówki na noc.

Następnego dnia mięso przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy szczelnie i pieczemy ok 1 do 1,5 godz w 190 stopniach.

Smacznego!
Pieczony schabik
Mięso nacieramy przyprwami i obkładamy czosnkiem.
Pieczony schabik
Zamarynowane mięso przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy.

Tagi:

schab mięso