Sposób przygotowania:
Pieczony schabik
Mięso płuczemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Oliwę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą przyprawą. Nacieramy mięso. Czosnek obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
Szpikujemy mięso czosnkiem lub go nim okładamy. Dodajmy liście laurowe.
Miskę w którym jest mięso owijamy folią i wkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia mięso przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy szczelnie i pieczemy ok 1 do 1,5 godz w 190 stopniach.
Smacznego!
Szpikujemy mięso czosnkiem lub go nim okładamy. Dodajmy liście laurowe.
Miskę w którym jest mięso owijamy folią i wkładamy do lodówki na noc.
Następnego dnia mięso przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy szczelnie i pieczemy ok 1 do 1,5 godz w 190 stopniach.
Smacznego!