lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z sokiem marchewkowym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rolada wyszła smaczna inna i zachwycała oko.

Rolada z sokiem marchewkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rolada z sokiem marchewkowym

 

  • 5 jaj

 

 

  • 5 łyżek cukru

 

 

  • szczypta proszku do pieczenia

 

  • barwnik spożywczy 5 kropel

 

  • sok marchewkowy z bananem i truskawką 1 litr

 

Sposób przygotowania:

Rolada z sokiem marchewkowym
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch - ubiła się pianka urosło że szok . Dodałam rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszałam. Przesiałam mąkę i proszek do pieczenia dodawałam stopniowo i mieszałam. Ciasto wylałam na czarną blaszkę z piekarnika . Najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia i dopiero przełożyłam ciasto na biszkopt . Piekłam koło 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu przełożyłam na ściereczkę i zrolowałam . Zostawiłam do ostygnięcia. Do garnuszka wsypałam żelatynę i zalałam 3 łyżkami wody spęczniało , rozpuściłam na gazie i dodałam do soku marchewkowego , wlałam go do podłużnego pojemnika plastikowego , dodałam rozpuszczona żelatynę wymieszałam wstawiłam na chwilkę do zamrażalki nie wiem 20minut i było gotowe . Przełozyłam na biszkopt rozprowadziłam po całości i zrolowałam zostawiłam na blacie kuchennym nawet nie wstawiłam do lodówki . Leżało z 45 minut w foli aluminiowej . Pokroiłam i podałam do kawki pycha:)
Rolada z sokiem marchewkowym
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem dodalam barnik spożywczy mąke z proszkiem do pieczenia i rozpuszczona margarynę
Rolada z sokiem marchewkowym
przełożyłam ciasto biszkoptowe na blaszke wyłożona paierem do pieczenia piekłam 20 minut w 170 stopniach