Sposób przygotowania:
Rolada z sokiem marchewkowym
Zmiksowałam jaja z cukrem na puch - ubiła się pianka urosło że szok . Dodałam rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszałam. Przesiałam mąkę i proszek do pieczenia dodawałam stopniowo i mieszałam. Ciasto wylałam na czarną blaszkę z piekarnika . Najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia i dopiero przełożyłam ciasto na biszkopt . Piekłam koło 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu przełożyłam na ściereczkę i zrolowałam . Zostawiłam do ostygnięcia. Do garnuszka wsypałam żelatynę i zalałam 3 łyżkami wody spęczniało , rozpuściłam na gazie i dodałam do soku marchewkowego , wlałam go do podłużnego pojemnika plastikowego , dodałam rozpuszczona żelatynę wymieszałam wstawiłam na chwilkę do zamrażalki nie wiem 20minut i było gotowe . Przełozyłam na biszkopt rozprowadziłam po całości i zrolowałam zostawiłam na blacie kuchennym nawet nie wstawiłam do lodówki . Leżało z 45 minut w foli aluminiowej . Pokroiłam i podałam do kawki pycha:)
marietta
lalunia
Moim dzieciaczkom też się podobały .
Paprica
lalunia
Alex_M