Sposób przygotowania:
Rolada z truskawkami
1. Całe jajka ubić na puszystą masę z dodatkiem cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz olej. Krótko zmiksować. Masę wylać na blaszkę o wym. 37x42cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut w temp. 170st.
Po upieczeniu wyjąć ciasto na wilgotną ściereczkę i zrolować. Pozostawić do ostygnięcia.
2. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan-fixu oraz cukru pudru. Ciasto odwinąć i posmarować masą śmietanową. Na jednym brzegu ułożyć rząd truskawek, jedna przy drugiej.
Można też utworzyć dwa rzędy truskawek, jeden obok drugiego.
Delikatnie zrolować, udekorować odrobiną śmietanki, świeżymi truskawkami i miętą. Schłodzić.
Po upieczeniu wyjąć ciasto na wilgotną ściereczkę i zrolować. Pozostawić do ostygnięcia.
2. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan-fixu oraz cukru pudru. Ciasto odwinąć i posmarować masą śmietanową. Na jednym brzegu ułożyć rząd truskawek, jedna przy drugiej.
Można też utworzyć dwa rzędy truskawek, jeden obok drugiego.
Delikatnie zrolować, udekorować odrobiną śmietanki, świeżymi truskawkami i miętą. Schłodzić.