Sposób przygotowania:
Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi
Biszkopt: Do miseczki przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Odłożyć. Do miski wbić jajka i utrzeć do puszystości z cukrem. Następnie partiami dodawać suche składniki i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w 180 st. Następnie przełożyć na ściereczkę, delikatnie obrócić biszkopt wzorem do góry i zwinąć w rulon razem ze ściereczka i zostawić do ostygnięcia. Masa: Do miski przełożyć serek i dodać cukier. Dobrze wymieszać. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i stopniowo wlewać do serka cały czas mieszając. Następnie dodać wiórki i znów wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem i zagęstnikiem. Następnie delikatnie wymieszać z serkiem. Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Pokroić w cienkie paseczki i dodać do masy. Biszkopt rozwinąć i rozsmarować na nim masę. Kiwi obrać i przekroić na pół. Ułożyć na jednym z końców i zwinąć w roladę. Owinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Dekoracja: Kremówkę umyć na sztywno. Odłożyć 2 łyżki ubitej śmietany i dodać do niej barwnik i dobrze wymieszać. Bialą kremówkę rozsmarować na całości rolady. Z różowej zrobić rozetki. Ułożyć plastry truskawek. Smacznego!
Ewa
madzia3
marietta
monikaT83
zbysiowa