Sposób przygotowania:
Rolada z wafla kakaowo-kokosowa
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do wąskiego naczynia (np. blaszki). Mleko, kakao i cukier zagotować. Herbatniki pokruszyć i wsypać do ciepłej zagotowanej masy, wymieszać. Wziąć 3 pary wafli (po 2 sztuki). Na każdy z 3 wafli ułożony grubym kwadratem do góry nakładać ciepłą masę. Wiórki kokosowe zalać gorącym mlekiem. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać przestudzone wiórki. Na kolejne 3 wafle nałożyć masę kokosową. Przełożyć jeden ciemny wafel (kakaowy) waflem jasnym (kokosowym), tak aby powstały 3 oddzielne placki. Stężałą galaretkę pokroić na 3 pasy, kłaść na brzegi andrutów i zawijać. Powstaną 3 rolady. Można zrobić polewę z mleka, masła, cukru i kakao.
marietta
Hrabina w kuchni
Hi,hi. Tylko nie wiem czy to dobrze, czy źle :)
marietta