Sposób przygotowania:
Rolada z wafli
Galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody i zostawić do zastygnięcia.
Herbatniki zemleć jak najdrobniej. Szklankę mleka zagotować z połową cukru i kakao. Dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Ciepłą masą posmarować wafle.
Resztę mleka podgrzać, dosypać wiórka kokosowe i wymieszać. Miękkie masło utrzeć z resztą cukru pudru, dodać kokos. Jasną masę rozsmarować na ciemnej.
Z galaretki wykroić podłużny pasek, który ułożyć na masie. Całość zwinąć jak roladę i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.
W zależności od wielkości andrutów można zrobić jedną większą roladę lub dwie mniejsze.
Herbatniki zemleć jak najdrobniej. Szklankę mleka zagotować z połową cukru i kakao. Dodać herbatniki i dobrze wymieszać. Ciepłą masą posmarować wafle.
Resztę mleka podgrzać, dosypać wiórka kokosowe i wymieszać. Miękkie masło utrzeć z resztą cukru pudru, dodać kokos. Jasną masę rozsmarować na ciemnej.
Z galaretki wykroić podłużny pasek, który ułożyć na masie. Całość zwinąć jak roladę i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.
W zależności od wielkości andrutów można zrobić jedną większą roladę lub dwie mniejsze.
gusia1000
marietta