Sposób przygotowania:
Rolada z wędzonego łososia z twarozkiem
Najpierw przygotujemy twarożek: Serek przekładamy do miseczki, rzodkiewki, szczypiorek i koperek dokładnie myjemy, osuszamy. Rzodkiewki kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy do twarożku, szczypiorek drobno siekamy ( dowolną ilość) i dodajemy do twarożku, koperek ( również dowolną ilość ) drobno siekamy i wrzucamy do reszty składników, całość doprawiamy według uznania solą oraz pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy, najlepiej wychodzi to za pomocą widelca. Teraz będziemy zawijać twarożek w łososia: Na blacie przed sobą układamy płat folii aluminiowej , na folii układamy kolejno pod sobą tworząc prostokąt płaty łososia wędzonego, tak żeby na siebie nachodziły i nie było żadnej przerwy. Na to wykładamy twarożek i zwijamy w ciasna roladę, możemy jeszcze zabezpieczyć to folią spożywczą żeby się lepiej trzymało. Wkładamy do lodówki, lecz nie może długo stać bo serek puści soki. Przed podaniem kroimy jak sushi ;)