Sposób przygotowania:
roladka z brzoskwinką :)
Pierś dzielimy na 4 części, bijemy tuczkiem na kotlety nie za grube, nie za cienkie - na oko :) obsypujemy przyprawami. Brzoskwinie kroimy w kostkę i nadziewamy roladki. po czym zawijamy je (ja spiełam je wykałaczkami)Obtaczamy w mące i smażymy, aby dwie strony były zarumienione.Następnie szykujemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem, wykładamy roladki, zalewamy sokiem z brzoskwiń, dodajemy resztę pokrojonych owoców. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200st na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladki na talerz, a sos mieszamy z zaklepką.Podajemy z ryżem i sałatą z pomidorami lub inną surówką. Można też podać bez warzyw :)Smacznego :)) Zdjęcie dodałam niestety tylko przed włożeniem do piekarnika, ponieważ za szybko zniknęły :)
staśś