slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 950]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne i delikatne roladki drobiowe. Zrobione z mięsa z udka kurczaka i dodatków. W sam raz na obiad z ziemniakami lub ryżem i sałatką.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

  • 500 g mięsa z udka kurczaka- 5 szt
  • 80 g mozzarelli
  • 2 suszone pomidory
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól, pieprz
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Mięso myjemy i osuszamy a następnie pozbawiamy go żyłek. Rozbijamy lekko i przyprawiamy sola i pieprzem wewnątrz. Mozzarellę i suszone pomidory kroimy na 5 części.

Układamy mięso skórką do dołu. Na brzegu układamy po kawałku mozzarelli i suszonego pomidora. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.

Robimy tak z pozostałymi składnikami. Z wierzchu posypujemy przyprawą do gyrosa i wstawiamy do lodówki na 45 minut.

Po tym czasie wkładamy roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Tagi:

mięso danie