Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe
Mięso myjemy i osuszamy a następnie pozbawiamy go żyłek. Rozbijamy lekko i przyprawiamy sola i pieprzem wewnątrz. Mozzarellę i suszone pomidory kroimy na 5 części.
Układamy mięso skórką do dołu. Na brzegu układamy po kawałku mozzarelli i suszonego pomidora. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.
Robimy tak z pozostałymi składnikami. Z wierzchu posypujemy przyprawą do gyrosa i wstawiamy do lodówki na 45 minut.
Po tym czasie wkładamy roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Układamy mięso skórką do dołu. Na brzegu układamy po kawałku mozzarelli i suszonego pomidora. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.
Robimy tak z pozostałymi składnikami. Z wierzchu posypujemy przyprawą do gyrosa i wstawiamy do lodówki na 45 minut.
Po tym czasie wkładamy roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.