Sposób przygotowania:
Mule w mleczku kokosowym
Sprawdzamy świeżość muli - te otwarte, które się nie zamykają, nie nadają się do jedzenia.
Szalotkę kroimy drobno, imbir i chili kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szalotkę, chili i imbir, podsmażamy.
Dolewamy wino, redukujemy. Dodajemy mleko kokosowe, zagotowujemy, wrzucamy mule i dusimy 10 minut. Sos doprawiamy, dodajemy świeżą kolendrę. Podajemy z bagietką.
Szalotkę kroimy drobno, imbir i chili kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szalotkę, chili i imbir, podsmażamy.
Dolewamy wino, redukujemy. Dodajemy mleko kokosowe, zagotowujemy, wrzucamy mule i dusimy 10 minut. Sos doprawiamy, dodajemy świeżą kolendrę. Podajemy z bagietką.