Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Mule w mleczku kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce morza świetnie smakują w połączeniu z mlekiem kokosowym. Oto przepis na mule w mleku kokosowym. Danie świetnie smakuje z bagietką maczaną w sosie.

Mule w mleczku kokosowym

Składniki:

Mule w mleczku kokosowym

 

  • 500 g muli
  • 2 szalotki
  • 1/2 papryczki chili
  • Kawałek imbiru
  • 100 ml wina
  • Puszka mleka kokosowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Kolendra

Sposób przygotowania:

Mule w mleczku kokosowym
Sprawdzamy świeżość muli - te otwarte, które się nie zamykają, nie nadają się do jedzenia.

Szalotkę kroimy drobno, imbir i chili kroimy w drobną kostkę. 

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szalotkę, chili i imbir, podsmażamy.

Dolewamy wino, redukujemy. Dodajemy mleko kokosowe, zagotowujemy, wrzucamy mule i dusimy 10 minut. Sos doprawiamy, dodajemy świeżą kolendrę. Podajemy z bagietką.