Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z suszonymi śliwkami
Piersi dokładnie oczyści z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na dwa płaty mięsa. Następnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Na desce ułożyć 2-3 plastry boczku zachodzące na siebie. Następnie na boczku ułożyć jeden rozbity płat mięsa. Przy jednym brzegu ułożyć śliwki suszone, po ok 3-5 sztuk w zależności od wielkości śliwek.
Zwinąć w roladkę razem z boczkiem począwszy od brzegu przy, którym ułożone były śliwki. W ten sposób przygotować wszystkie roladki.
Gotowe roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 30 minut.
Gotowe roladki podawać z dowolnymi dodatkami.
Na desce ułożyć 2-3 plastry boczku zachodzące na siebie. Następnie na boczku ułożyć jeden rozbity płat mięsa. Przy jednym brzegu ułożyć śliwki suszone, po ok 3-5 sztuk w zależności od wielkości śliwek.
Zwinąć w roladkę razem z boczkiem począwszy od brzegu przy, którym ułożone były śliwki. W ten sposób przygotować wszystkie roladki.
Gotowe roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 30 minut.
Gotowe roladki podawać z dowolnymi dodatkami.
halina