Sposób przygotowania:
Pierogi z serem
Biały ser przekładamy do miski. Dodajemy jedno jajko, cukier zwykły oraz waniliowy oraz łyżkę budyniu. Mieszamy.
Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na dość cienkie placki. Za pomocą szklanki wykrawamy koła. Nakładamy ser łyżką i mocno zlepiamy brzegi.
Wrzucamy pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotujemy je przez 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy.
Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na dość cienkie placki. Za pomocą szklanki wykrawamy koła. Nakładamy ser łyżką i mocno zlepiamy brzegi.
Wrzucamy pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotujemy je przez 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy.