Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczne pierogi z serem. U nas w domu zawsze bardzo szybko znikają. Najbardziej lubimy je jeść ze śmietaną.

Pierogi z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z serem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem
Biały ser przekładamy do miski. Dodajemy jedno jajko, cukier zwykły oraz waniliowy oraz łyżkę budyniu. Mieszamy.

Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na dość cienkie placki. Za pomocą szklanki wykrawamy koła. Nakładamy ser łyżką i mocno zlepiamy brzegi.

Wrzucamy pierogi do wrzącej, osolonej wody i gotujemy je przez 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy.
Pierogi z serem
Dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na dość cienkie placki. Za pomocą szklanki wykrawamy koła.
Pierogi z serem
Nakładamy ser łyżką i mocno zlepiamy brzegi.