SUPERPRZEPIS

Roladki drobiowe z orzechami i żurawiną

  • 5
  • gosia56
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Roladki drobiowe z orzechami i żurawiną

Pyszne roladki drobiowe z orzechami i żurawiną

Składniki:

Roladki drobiowe z orzechami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z orzechami i żurawiną
Filety z kurczaka najlepiej takie większe rozcinamy tak aby powstały cztery płaty mięsa.Filety lekko rozbijamy posypujemy pieprzem i solą.Orzechy włoskie siekamy,cebulę kroimy w kostkę,dodajemy do orzechów ,dodajemy też żurawinę i olej mieszamy.Na desce układamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej na to układamy filety.Na mięso rozkładamy farsz.Zwijamy ciasno roladki. Na talerz sypiemy mąkę na drugi wybijamy jajko ana trzeci sypiemy bułkę tartą .Roladki obtaczamy najpierw w mące póżniej w jajku i bułce tartej.Roladki najlepiej zrobić trochę wcześniej i każdą roladkę zawinąć ciasno w folię i włożyć do lodówki .Ja czasami robię nawet dzień wcześniej wtedy roladki się nie otworzą podczas smażenia. Roladki podajemy na ciepło ale można podać też na zimnoPOLECAM!!!!