Sposób przygotowania:
Kluski z mięsem
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki obieramy, płuczemy gotujemy, przeciskamy przez praskę dodajemy jajko. Ciasto dzielimy na 4 części. Jedną część wyjąć na resztę ziemniaków, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać.
Mielone doprawić tak jak na klopsy. Lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego lecz nie obtaczamy w tartej bułce.
Wodę zagotować i do gotującej wody włożyć klopsiki, lekko je po gotować, przestudzić.
Bierzemy po trochę ciasta na rękę rozkładamy ciasto i na ciasto kładziemy po 1 klopsiku zlepiamy. Wkładamy do gotującej wody i gotujemy do wypłynięcia.
Polewamy sosikiem.
1. Ziemniaki obieramy, płuczemy gotujemy, przeciskamy przez praskę dodajemy jajko. Ciasto dzielimy na 4 części. Jedną część wyjąć na resztę ziemniaków, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać.
Mielone doprawić tak jak na klopsy. Lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego lecz nie obtaczamy w tartej bułce.
Wodę zagotować i do gotującej wody włożyć klopsiki, lekko je po gotować, przestudzić.
Bierzemy po trochę ciasta na rękę rozkładamy ciasto i na ciasto kładziemy po 1 klopsiku zlepiamy. Wkładamy do gotującej wody i gotujemy do wypłynięcia.
Polewamy sosikiem.
gusia1000