Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z orzechową nutą
Filety myjemy dzielimy na 4 porcje ,rozbijamy tłuczkiem do mięsa ,solimy i pieprzymy z każdej ze stron. Pieczarki myjemy ścieramy na tarce jarzynowej ,cebulę obieramy i drobno w kostkę siekamy. Pieczarki i cebulę wkładamy na patelnię podlewamy olejem i dusimy do miękkości pod przykryciem,doprawiamy solą i pieprzem do smaku ,orzechy mielimy na drobno wrzucamy do uduszonego już farszu dodajemy rodzynki i chwilę jeszcze dusimy ,wbijamy jajko i szybko mieszamy aby równomiernie się rozprowadziło w farszu,chwilę dusimy i farsz gotowy. Na rozbite filety nakładamy łyżką farsz zawijamy w ruloniki ,rozbijamy jajko i panierujemy najpierw w mące ,jajko i bułka tarta ,na koniec smażymy na rumiano. Pychotka!