2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1483]

Roladki drobiowe z orzechową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne roladki drobiowe o orzechowym i pieczarkowym posmaku.

Roladki drobiowe z orzechową nutą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z orzechową nutą

 

  • Porcja na 4 roladki drobiowe:

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z orzechową nutą
Filety myjemy dzielimy na 4 porcje ,rozbijamy tłuczkiem do mięsa ,solimy i pieprzymy z każdej ze stron. Pieczarki myjemy ścieramy na tarce jarzynowej ,cebulę obieramy i drobno w kostkę siekamy. Pieczarki i cebulę wkładamy na patelnię podlewamy olejem i dusimy do miękkości pod przykryciem,doprawiamy solą i pieprzem do smaku ,orzechy mielimy na drobno wrzucamy do uduszonego już farszu dodajemy rodzynki i chwilę jeszcze dusimy ,wbijamy jajko i szybko mieszamy aby równomiernie się rozprowadziło w farszu,chwilę dusimy i farsz gotowy. Na rozbite filety nakładamy łyżką farsz zawijamy w ruloniki ,rozbijamy jajko i panierujemy najpierw w mące ,jajko i bułka tarta ,na koniec smażymy na rumiano. Pychotka!
Roladki drobiowe z orzechową nutą
orzechy mielimy lub drobniutko siekamy...
Roladki drobiowe z orzechową nutą
Pieczarki ścieramy na tarce dusimy razem z cebulą dodajemy rodzynki i orzechy
Roladki drobiowe z orzechową nutą
Na rozbitych filetach układamy gotowy farsz zawijamy roladki
Roladki drobiowe z orzechową nutą
na koniec obtaczamy w mące jajku i bułce tartej ,smażymy.