Sposób przygotowania:
Grzanki po neapolitańsku z anchois
Bułki kroimy na kromki o grubości około 1 centymetra i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Mieszamy oliwę z sosem sałatkowym i polewamy nim kromki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 5 minut.
Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i na każdej kromce układamy ser żółty oraz kawałki anchois.
Na wierzchu układamy kawałki pomidora i oprószamy oregano. Zapiekamy przez kolejne 5 minut w temperaturze 200 stopni.
Mieszamy oliwę z sosem sałatkowym i polewamy nim kromki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 5 minut.
Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i na każdej kromce układamy ser żółty oraz kawałki anchois.
Na wierzchu układamy kawałki pomidora i oprószamy oregano. Zapiekamy przez kolejne 5 minut w temperaturze 200 stopni.