Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Awokado zapiekane z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka zapiekane w awokado to pomysł na niebanalne i smaczne śniadanie. Dobrze smakuje z kromką ulubionego pieczywa.

Awokado zapiekane z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Awokado zapiekane z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Awokado zapiekane z jajkiem
Awokado myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekrawamy je wzdłuż, wyjmujemy pestkę i wydrążamy tyle miąższu, aby zmieściło się jajko. Następnie do każdej połówki wbijamy jajko.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Wstawiamy awokado i zapiekamy z termoobiegiem przez około 20 minut, aż jajko się zetnie. Gotowe danie oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Awokado zapiekane z jajkiem
Wydrążamy miąższ z awokado i wbijamy jajko.