ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Roladki i szynkowe nadzieniem chrznowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska na mniej i bardziej eleganckie przyjęcia

Roladki i szynkowe nadzieniem chrznowym

Składniki:

Roladki i szynkowe nadzieniem chrznowym

 

  • 15 plastrów szynki (nie za cienkie)
  • chrzan tarty
  • gęsta śmietana
  • bulion w kostkach
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

Roladki i szynkowe nadzieniem chrznowym
Chrzan mieszamy ze śmietaną tak, aby powstała gęsta masa. Masą tą nadziewamy plasterki szynki. Na każdy plasterek nakładamy trochę masy, a następnie zwijamy szynkę w rulonik. Pozostałe plastry przygotowujemy w ten sam sposób. Szynkę układamy na płaskiej paterce, rulonik przy ruloniku. Z kostki przygotowujemy bulion, do którego wsypujemy żelatynę (proporcje wg przepisu na opakowaniu żelatyny). Czekamy aż żelatyna przestygnie a następnie zalewamy nią szynkę ułożoną na paterze. Wstawiamy do lodówki aż stężeje. Gotowe.

Tagi:

tarta szynka