zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2397]

Roladki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Na święta zrobiłam roladki jajeczne. Już po świętach ale takie roladki można zrobić na każdą okazję.

Roladki jajeczne

Składniki:

Roladki jajeczne

 

  • 6 plastrów łopatki pieczonej
  • 5 jajek ( ugotowanych na twardo )
  • 3 rzodkiewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mała garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżka majonezu ( czubata )
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Roladki jajeczne
Jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć rzodkiewki. Szpinak posiekać a cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko umieścić w miseczce, dodać majonez oraz sól i pieprz i wymieszać. Farsz podzielić na 6 porcji. Na brzegu każdego plastra łopatki położyć porcję przygotowanego farszu i zwinąć roladki. Podawać jako przekąskę lub na śniadanie.

etap pierwszy

Roladki jajeczne
Zdjęcie do przepisu - Roladki jajeczne - zewa

Jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć rzodkiewki. Szpinak posiekać a cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko umieścić w miseczce, dodać majonez oraz sól i pieprz i wymieszać.

etap drugi

Roladki jajeczne
Zdjęcie do przepisu - Roladki jajeczne - zewa

Farsz podzielić na 6 porcji. Na brzegu każdego plastra łopatki położyć porcję przygotowanego farszu i zwinąć roladki. Podawać jako przekąskę lub na śniadanie.