Sposób przygotowania:
Roladki jajeczne
Jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć rzodkiewki. Szpinak posiekać a cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko umieścić w miseczce, dodać majonez oraz sól i pieprz i wymieszać. Farsz podzielić na 6 porcji. Na brzegu każdego plastra łopatki położyć porcję przygotowanego farszu i zwinąć roladki. Podawać jako przekąskę lub na śniadanie.
etap pierwszy
Jajka po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć rzodkiewki. Szpinak posiekać a cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Wszystko umieścić w miseczce, dodać majonez oraz sól i pieprz i wymieszać.
etap drugi
Farsz podzielić na 6 porcji. Na brzegu każdego plastra łopatki położyć porcję przygotowanego farszu i zwinąć roladki. Podawać jako przekąskę lub na śniadanie.